info@nabytoknaslovensku.sk
pridať produkt

Z akého dreva sa vyrába nábytok ?

StavbaAutor: Jakub MirekPridané 02.05.2024 00:02   /   

Druhy dreva a masívny nábytok 

Masívny nábytok sa vyrába z rôznych druhov drevín, pričom každá z nich má svoje jedinečné vlastnosti, sfarbenie a pevnosť. 

Smrekové drevo

 je veľmi obľúbeným druhom dreva, lebo vyniká dostatočnou pevnosťou. Zároveň sa toto drevo vyznačuje aj originálnou drevo kresbou a zaujímavou štruktúrou. Svojou svetlou smotanou farbou dokonca uľahčuje prípadné morenie, či farbenie. Smrekové drevo navyše krásne vonia, je veľmi trvanlivé a často vyhľadávané na výrobu masívneho nábytku poprípade na výrobu trámov či iných výrobkov z dreva.
   

Borovicové drevo

 sa zase vyznačuje väčšou krehkosťou. Je o niečo mäkšia než smrekové drevo avšak má veľmi výraznú drevokresbu. Dokáže zaujať svojou prirodzene svetlou farbou, ktorá časom prirodzene naberá nádych medovej farby. 
  Ďalším veľmi využívaným dreveným masívom je dub

Dubové drevo

 je vysoko kvalitné a má dostatočne výraznú drevo krezbu a štruktúru. Je skutočne veľmi odolným a pevným materiálom, ktoré dokáže veľmi dobre odolávať nepriaznivým vplyvom. Využíva sa predovšetkým na výrobu masívneho nábytku a je dokonca aj veľmi obľúbeným materiálom pre rôznych rezbárov. Nábytok z dubového masívu patrí do kategórie luxusného nábytku a vyznačuje sa skutočne dlhou životnosťou. 
 

Okrem týchto základných druhov dreva sa využívajú aj rôzne ďalšie dreviny. Bukové drevo je veľmi tvrdé a má jemnú, elegantnú štruktúru a je relatívne svetlej farby. Bukový masív sa využíva prevažne na výrobu nábytku. Ďalšou zaujímavou drevinou je aj orechDrevo orecha je veľmi obré na opracovanie a napriek tomu je dostatočne pevné. Rovnako pevná je aj čerešňa, ktorá má navyše príjemnú červenkastú farbu a zaujímavú drevo-kresbu.